10 verrassende vragen over Marije

Marije VerstratenInspiratie4 Comments

Even voorstellen Een portie aandacht

Als we onszelf voorstellen doen we dat meestal op een standaard manier. Hoe heet je, wat voor werk doe je, waar kom je vandaan? Maar er is vaak zoveel meer en het zijn juist de verrassende kenmerken die ons uniek maken. Tijd om het gezicht achter ‘Een portie aandacht’ eens echt te leren kennen met 10 verrassende vragen:

1. Wat doe je als je de weg kwijt raakt?

Dat hangt een beetje van de situatie af. De batterij van mijn mobiel wil nog wel eens uitvallen op momenten dat ik onderweg ben op de fiets. In zo’n geval raak ik altijd eerst in paniek, en vraag dan de eerstvolgende voorbijganger om de weg. Gek genoeg kom ik ook zonder google maps altijd aan op de plaats van bestemming, ook al heb ik daar als mijn telefoon net uitvalt zo mijn twijfels over. Als ik aan het wandelen ben en ik verdwaal dan probeer ik zo goed mogelijk te herinneren welke weg ik al heb afgelegd. Kan ik het eindpunt dan niet vinden, dan kan ik altijd nog teruglopen.

2. Slaap je met de deuren van je kledingkast open of dicht?

Dicht! Je weet nooit wat daar ’s nachts uit kan sluipen. Ik heb geloof ik iets teveel enge films gezien en als ik midden in de nacht wakker word en een zwart gapend gat zie dan slaat mijn fantasie op hol.

3. In welke omgeving doe je de meeste inspiratie op?

De meeste ideeën komen op wanneer ik de tijd neem om te niksen. Dat is voor mij meestal naar buiten gaan, de natuur in. Het inspireert me ook om deel te nemen aan workshops op het gebied van massage, coaching of sjamanisme, dan ga ik altijd weer met een bak aan nieuwe informatie naar huis en heb ik zin om het in de praktijk te brengen.

4. Wat is jouw favoriete Nederlandse gezegde?

Of het een officieel Nederlands gezegde is weet ik niet, maar mijn oma gaf mij ooit de woorden mee “wie kent je gat in een andere stad” toen ik op vakantie ging met vriendinnen. Ze bedoelde daarmee dat ik me best een beetje mocht misdragen daar, niemand die dat zou weten. Sindsdien heb ik die uitdrukking er maar ingehouden, ook voor mijn eigen woonplaats. Ik zie het nu meer als “zonder gêne jezelf durven zijn”.

5. Als je een superheld zou zijn, hoe zou je er dan uitzien en welke krachten zou je hebben?

Poehh deze vind ik wel lastig zeg. Als superheld zou ik de krachten plezier en aandacht willen hebben. Ik zou aandacht en plezier verspreiden door in het voorbij lopen heel onopvallend iemand even aan te tikken. Diegene zou dan plezier krijgen in zijn/haar leven en wat ‘ie daarin doet. En zichzelf en de omgeving de aandacht geven die het verdient. Een soort bestrijder van “ik heb het te druk om…”. Mijn outfit zou onopvallend zijn, omdat ik eigenlijk niet wil dat iemand merkt dat ik dit doe.

6. Wat is het beste cadeau dat je ooit hebt weggegeven?

Ik vind het heel lastig om cadeautjes te bedenken als iemand jarig is. Het liefst geef ik een cadeautje op een onverwachts moment, omdat ik iets ben tegengekomen dat me aan de ander doet denken. Dat zijn meestal wel de betere cadeautjes ; ). Of ik geef iets weg van mezelf waar een ander blij mee is.

7. Welke eigenschap waardeer je het meest bij een vriend(in)?

Luchtigheid. We maken allemaal mooie en vervelende dingen mee in ons leven, ik vind het belangrijk om dat met elkaar te kunnen delen en aandacht voor elkaar te hebben. Daarnaast vind ik het ook heel fijn om wat lucht in de zwaarte te kunnen blazen. Dat is een eigenschap die ik eigenlijk aan iedereen gun, het zorgt ervoor dat je even afstand kunt nemen van de situatie waarin je zit, een oppepper krijgt en weer verder kan.

8. Wat heb je in de afgelopen week geleerd?

Dat ik tijd voor mezelf moet nemen. Dat is iets dat ik altijd tegen andere mensen zeg, maar ik mag het zelf ook wat meer doen.

9. Welk verhaal vertelt jouw familie altijd over jou?

Een verhaal dat vaker terugkomt is dat ik toen ik een jaar of 4 was tijdens de kampeervakantie in Frankrijk vrolijk op een bankje zat vol met slakken. Ik haalde ze er dan af en zette ze weer ergens anders op het bankje neer. Zo kwam ik mijn tijd wel door. Mijn moeder gruwelt van die beesten, dus die was er wat minder blij mee.

10. Wat is de betekenis achter je website-/bedrijfsnaam?

In ons dagelijks leven zijn we vaak druk en vergeten we dingen met aandacht te doen. Vooral ook om aandacht te hebben voor ons zelf en te luisteren naar wat we nodig hebben. Een portie aandacht staat voor het jezelf gunnen om even te vertragen en aandacht te geven aan jezelf.

Bonusvraag: Hoe zou je een olifant wegen zonder weegschaal?

Er staat me van mijn natuurkunde lessen op de middelbare school bij dat er een formule bestaat voor de valversnelling van objecten. Je moest dan in ieder geval de massa invullen, de afstand waarover het object valt, hoe groot het object is en er een constante is die vast staat. Met die formule kan ik dan de massa uitrekenen als ik de andere waarden heb. Om te meten hoe lang de olifant over de val doet moet ik ‘m alleen wel van het dak afduwen. Ik zorg er dan natuurlijk wel voor dat er een trampoline onder dat dak staat, anders is het zielig. Zodra ik dan al die waarden heb verzameld ga ik aan het rekenen.

Zo, nu weet je eindelijk écht wie ik ben! Op welke vragen heb jij een mooi antwoord? Deel ze hieronder in de comments!

4 Comments on “10 verrassende vragen over Marije”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *