4 inspirerende TED talks

Marije VerstratenInspiratie, selfcarenovemberLeave a Comment

Ted Talks selfcarenovember

Misschien ken je de TED Talks vooral van innovatieve technologische ideeën zoals de plastic opruimactie van Boyan Slat. Maar dat is niet het enige dat er te vinden is op deze website met inspirerende korte lezingen. Je kunt er ook een schat aan informatie vinden over meditatie, mindfulness en positieve psychologie. Over hoe je door een kleine verandering anders naar je leven kunt kijken.

En dat zijn nou de onderwerpen waar mijn hartje sneller van gaat kloppen. Sommige praatjes zijn heel praktisch en geven echt tips, anderen dagen je uit om anders naar jezelf en je denkpatroon te kijken. Speciaal voor tip #1 van de #selfcarenovember challenge, “laat je inspireren“, selecteerde ik 4 Ted Talks die je aan het denken zetten over jezelf!

1. The Happy Secret in Better Work

We denken vaak dat we van hard werken gelukkig worden, maar kunnen we die volgorde ook omdraaien? Daar gaat deze talk van Shawn Achor over.

2. How to make stress your friend

“Stress is slecht” die boodschap horen we tegenwoordig veelvuldig om ons heen. Dat hoeft niet zo te zijn, ontdekte psycholoog Kelly McGonigal. Wanneer we anders over stress denken, reageert ons lichaam ook anders op stress en hebben we minder last van de negatieve gevolgen van langdurige stress.

3. There’s more to life than being happy

We willen allemaal graag gelukkig zijn, maar wat als er iets is in het leven dat meer voldoening geeft dan dat? In deze lezing worden 4 pijlers van zingeving besproken. Een mooie video waarbij je die pijlers uit kunt werken voor jezelf. Hoe zit dat in jouw leven?

4. All it takes is 10 mindful minutes

Andy Puddicombe legt op een hele toegankelijke manier uit hoe 10 minuten niets doen per dag een enorm verschil kan maken.

Tot slot nog een link naar een mooie talk over positief denken. Ik kon ‘m helaas niet plaatsen in de blog, maar wilde hem je niet onthouden: A simple trick to improve positive thinking

Welke TED Talk spreekt jou het meest aan? Heb je zelf talks die je graag kijkt? Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *