De natuur in!

In de natuur zijn heeft verschillende positieve effecten op de mens. Je herstelt sneller van stress, het kan depressie verminderen en verbetert je cognitief functioneren; zoals je probleemoplossend vermogen, plannend vermogen en het beheersen van impulsen. Sindskort kunnen Schotse artsen zelfs “natuur” voorschrijven aan hun patiënten.

Tot zover de wetenschappelijke kant van buiten zijn. Kom met mij mee naar buiten en ervaar wat het met je doet wanneer je echt de tijd neemt om in de natuur te zijn. Zonder dat je op hoog tempo door de duinen of de bossen snelt, verzonken in gedachten of druk in gesprek bent met een vriend of vriendin. Even landen na een drukke week, de omgeving in je opnemen, in het hier en nu zijn en tegelijkertijd je geest de ruimte geven om ook een stukje te “wandelen”.

Ik organiseer stiltewandelingen en dagdroomsessies voor zowel groepen als individuen. Lees hieronder meer over het aanbod.

Stiltewandelingen

De stiltewandelingen zijn gericht op ontspanning en aandacht. Tijdens het wandelen krijg je aanwijzingen die je helpen de omgeving beter in je op te nemen; de omgeving echt te zien, te horen en te ruiken.

Het aanbod voor stiltewandelingen komt binnenkort online en zal in de agenda geplaatst worden. Ik organiseer ook wandelingen op aanvraag, hierover kun je meer informatie of een offerte opvragen via marije@eenportieaandacht.nl

Duur: 1,5 uur
Prijs: 8€ p.p.

Dagdromen

Hoe vaak geef jij jezelf ruimte om je gedachten te laten gaan? Een moment op de dag waarop je tijd hebt om je gedachten te laten stromen, te mijmeren en dromen. De informatie die gedurende de dag tot je komt kunt verwerken en laten bezinken. Vaak zijn we geneigd om onze dag zo vol te stoppen met activiteiten dat er weinig tijd over blijft om simpelweg te zijn. Het rustmoment van de dag is dan het moment waarop je in bed stapt, soms met piekeren en wakker liggen tot gevolg.

Tijdens een dagdroomsessie gaan we de natuur in, even weg van de stad. We zoeken een mooie plek op waar je alleen bent met je gedachten, tijd om te mijmeren en te dagdromen. Na afloop praten we na.
Individueel te boeken of met een groep.

Duur: 1,5 uur
Prijs: 15€ p.p.