Help, ik heb een YouTube-kanaal!

Marije VerstratenInspiratie, Yoga2 Comments

Eerste video YouTube

Het is zo ver: mijn eigen YouTube-kanaal is een feit! Dat is natuurlijk hartstikke gaaf, maar ik vind het ook retespannend. Met mijn hoofd op het internet, vinden mensen me wel leuk, kan ik dat wel?

Op YouTube volg ik verschillende Amerikaanse yogi’s die fijne lessen aanbieden, zo ben ik een enorme fan van Yoga with Adriene. Ze geeft duidelijke instructies, richt zich naast gevorderde yogi’s ook op beginners, biedt alternatieven voor mensen die iets minder flexibel zijn én ze heeft humor. Het komt erg dichtbij een live les in de yogaschool. Af en toe bekroop me bij het kijken van al die video’s de gedachte “Zou ik ook niet zoiets kunnen doen, maar dan in het Nederlands?”. Ik miste een fijne Nederlandse variant met ook die openheid naar beginners en de minder flexibel gezegenden zoals ik zelf.

Kan ik dat wel, een YouTube-kanaal?

Zo liep ik al een tijdje rond met het idee voor een youtube-kanaal, maar vond het allemaal nog te eng om er vorm aan te geven. De twijfels maakten dansjes in mijn hoofd: Er zijn zoveel goede kanalen, kan ik dat wel? Ben ik überhaupt wel lenig genoeg om yoga docent te mogen zijn? Wil ik wel dat mensen me zien, en wat nou als ze me stom vinden?

Een mooi voorbeeld van hoe je jezelf lekker naar beneden kan halen ; ). Want in alle eerlijkheid: yoga is nou juist bij uitstek geschikt voor iedereen, het is een leerproces waarbij je leert je eigen grenzen te kennen, te waarderen wat je al kunt en te accepteren wat nog niet goed lukt. Dus besloot ik om toch die stap te nemen: ik heb een idee en ik ga het doen!

En geloof me, ik heb een knoop in mijn maag terwijl ik dit zo schrijf. Tegelijkertijd voel ik ook heel veel enthousiasme en het gevoel te mogen spelen. Ik denk altijd dat als je iets echt heel eng vind, maar ook dat stemmetje hoort dat het heel graag wil, dat betekent dat je op de goede weg zit. En dat het de moeite waard is om de stap te nemen en het te gaan doen.

Een portie aandacht op YouTube

Het kanaal staat inmiddels online, Een portie aandacht staat op YouTube! De komende tijd vul ik het met yogalessen, meditaties en selfcare video’s, waarmee ik je onder andere leer hoe je jezelf een heerlijke gezichtsmassage kan geven. Klinkt dat goed? Ga dan naar mijn kanaal, like de video’s, comment en vooral: abonneer je!

Heb jij nog goede ideeën voor yoga en/of meditatie videos? Onderwerpen of houdingen die je altijd al eens hebt willen proberen? Laat het me hieronder weten en wie weet kan ik ‘m binnenkort met je delen!

2 Comments on “Help, ik heb een YouTube-kanaal!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *