Geef jezelf eenvoudig een hoofd- en gezichtsmassage!

Marije VerstratenMassage2 Comments

Tutorial geef jezelf een massage

Soms ben je toe aan een verwen moment, even op adem komen in deze hectische wereld. Geef jezelf dan eens een gezichtsmassage, je hebt er behalve je handen niets voor nodig. Met wat simpele grepen kom je een heel eind, en zul je je opgefrist en ontspannen voelen.

Vorig jaar organiseerde ik de Facebook challenge “In 7 dagen Zen”. De challenge was een succes en een leuke groep mensen werkte in 7 dagen toe naar meer rust en ontspanning. Zeker voor herhaling vatbaar, dus houd de website in de gaten voor een mogelijk vervolg!

Ontspannende gezichtmassage om zelf te doen

Als onderdeel van de challenge daagde ik iedereen uit zichzelf te verwennen met een hoofd- en gezichtsmassage. Met een paar simpele grepen kun je jezelf namelijk een heerlijke massage geven. En het mooiste is: dat kan echt óveral! Als handleiding nam ik voor de challenge een filmpje op met daarin de grepen van de hoofd- en gezichtsmassage. Hij is simpel en werkt ontspannend, dus ik wilde ‘m je niet onthouden:

UPDATE: In april 2020 hebben we een nieuwe versie van de gezichtsmassage opgenomen en de oorspronkelijke video vervangen. Bovenstaande video is de meeste recente versie.

5 tips voor een hoofd- en gezichtmassage

Natuurlijk mogen wat aanvullende tips niet ontbreken. Hierbij 5 tips voor een ontspannende hoofd- en gezichtmassage:

 1. Gebruik de toppen van je vingers om rondjes te draaien over je gezicht. Vermijd je ogen, neus en lippen.
  
 2. Geef wat extra aandacht aan je slapen en kaken. Vooral in onze kaken houden we vaak ongemerkt spanning vast.
  
 3. Knijp voorzichtig met je duim en wijsvinger in de boog van je wenkbrauwen.
  
 4. Tik zachtjes met je vingertoppen over je hele gezicht en hoofd. Masseer daarna je hoofdhuid, vergeet niet je schedelrand mee te nemen!
  
 5. Sluit af door je handenpalmen tegen elkaar te wrijven en je warme handen even op je gezicht te leggen.

Neem jij deze week even wat tijd voor jezelf en pas je de massage toe? Laat het mij in de comments weten! Ik hoor graag wat je van de massage vindt en of je vaker dit soort tips wilt lezen.

2 Comments on “Geef jezelf eenvoudig een hoofd- en gezichtsmassage!”

 1. Beste Marije, bedankt voor je goede tips! Vooral tip 3 vind ik interessant, ik heb nooit geweten dat je de wenkbrouwen ook goed mee kan nemen in een massage. Nog liever dan een gezichtsmassage krijg ik een nekmassage, maar dat kan je helaas niet zelf doen. Ik ga proberen je tips voor de gezichtsmassage op te volgen deze week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *