Leren van de natuur

Marije VerstratenInspiratieLeave a Comment

Lessen in de natuur

Vandaag keek ik op van mijn laptop en zag een buizerd door de lucht zwieren. De afgelopen dagen was ik opgegaan in regeldingen en zat vooral binnen achter de computer. Mijn hoofd zat vol en duizelde een beetje. Ik vond de buizerd een mooi excuus om even naar buiten te mogen, weg van het scherm.

Tijdens mijn wandeling zag ik er nog meer. Nu is dat op zich niet zo gek, want hier in Zuid-Kennemerland struikel je over ze. Dit keer besloot ik echter wat met mijn waarneming te doen, ik maakte er een oefening van. Zijn er eigenschappen van de buizerd waar ik nu wat aan heb? Afstand nemen, lucht, rustig zweven en toch doelgericht zijn, dat waren de eerste dingen die in mij opkwamen. En eigenlijk precies waar mijn duizelende hoofd zo’n behoefte aan had. Het kwartje viel en de afstand en lucht kwamen als vanzelf.

Vaak weten we wel wat er nodig is, maar zitten we zo verstrikt in gedachten of zorgen dat we niet bij die kennis kunnen. Door even stil te staan bij wat je ziet, ruikt, hoort of voelt haal je jezelf uit je gedachtenstroom en nodig je jezelf uit om vanuit een ander perspectief naar de situatie te kijken.

Probeer het eens uit als je aan het wandelen bent, ik ben benieuwd naar je ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *