How to: Neerwaartse Hond

Marije VerstratenYouTubeLeave a Comment

Omlaagkijkende hond hoe doe je dat

Adho Mukha Svanasana, Neerwaartse Hond, Omlaagkijkende Hond of Downward Facing Dog, verschillende namen voor dezelfde yoga houding (asana). Een houding die vaak voorkomt in de yogales, ook in die van mij. Misschien heb je mij in een van de yogavideo’s wel eens horen zeggen “kies de variatie die bij jou past” en dacht je toen “ik weet eigenlijk niet zo goed welke variaties er zijn”. In deze video laat ik je de Neerwaartse hond zien zoals hij vaak in de les wordt voorgedaan en laat ik je variaties zien die misschien beter bij jouw lichaam passen. De ene variatie is niet beter of minder dan de ander, misschien wel beter passend bij jouw lijf. Er zijn natuurlijk nog meer variaties, doe jij het anders? Laat me weten in de comments wat voor jou werkt!

Doe mee, probeer uit en experimenteer. Yoga is het ontdekken van je mogelijkheden en onmogelijkheden, het accepteren van je grenzen en waarderen van jezelf en je lijf voor wie je bent en wat het kan. Niet ieder lijf is hetzelfde of kan hetzelfde, en je hoeft je lijf niet in vormen te dwingen waar het niet in past.

Meer van deze variaties vind je in het boek van Dianne Bondy – Yoga for Everyone.

Voel je vrij om deze video ook met vrienden en familie te delen, en abonneer je op het YouTube-kanaal van Een portie aandacht. Laat je me in de reacties weten wat je van de video vond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *