"Dat ik toen nog geen koolmees van
een pimpelmees kon onderscheiden
was gelukkig geen drempel om te
kunnen genieten van de buitenlucht."

"Dat ik toen nog geen koolmees van een pimpelmees kon onderscheiden was gelukkig geen drempel om te  kunnen genieten van de buitenlucht."

Image
Massages, stiltewandelingen en meer in Den Haag

Hoi! Ik ben dus Marije Verstraten.

Als kind speelde ik veel buiten, in slootjes in de buurt vingen we kikkervisjes en in de zomers kampeerden we in Frankrijk met de tent. We zwommen in meertjes en riviertjes, en dwaalden door velden met lavendel. Ik was een flinke piekeraar, maar eenmaal buiten waren de zorgen weg.

Dat buitenmeisje stond tot een aantal jaar geleden mijlenver bij mij vandaan. Ik bracht het grootste deel van mijn tijd door op kantoor, typend achter een scherm. En hoewel ik hele lieve collega’s had, ging ik elke dag met minder plezier naar mijn werk. Ik had stress, kon mijn werk slecht loslaten en verlangde naar rust. Uit nieuwsgierigheid begon ik met een massagecursus. Dat vond ik zo leuk dat ik vervolgens een opleiding tot wellness masseur volgde. 

Van masseur tot natuurcoach en yogadocent.

Door het geven van massages kwam ik weer dichter bij mijn eigen gevoel en merkte ik dat ik het liefste niet meer binnen wilde zitten. Ik wilde er op uit. Ik volgde de opleiding tot Pedagogisch Natuurcoach en (her)ontdekte de kracht van de natuur. Dat ik toen nog geen koolmees van een pimpelmees kon onderscheiden was gelukkig geen drempel om te kunnen genieten van de buitenlucht.

Hierna volgde een opleiding tot Docent Deugdenyoga waarin Hatha, Yin, Kundalini en Dru Yoga aan bod komen. Mijn ontdekkingsreis in zelfontplooiing stopte daar niet en is altijd in beweging.

In de afgelopen jaren heb ik geleerd hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen, liefdevol je grenzen te accepteren en jezelf rust te gunnen. Aandacht geven aan jezelf, omdat je er mag zijn. Of zoals ze bij een bekend shampoo merk zeggen “omdat ik het waard ben”.

Met “een portie aandacht” komen mijn liefde voor de natuur, yoga, meditatie en massage samen. Inmiddels geef ik geen massages meer en help ik je graag bij het maken van ruimte voor je zelf met online yogalessen en meditaties.

Contactgegevens

Marije Verstraten
marije@eenportieaandacht.nl 

"Uit nieuwsgierigheid begon ik met een massagecursus. Dat vond ik zo leuk dat ik vervolgens een opleiding tot wellness masseur volgde."

Een selectie van gevolgde opleidingen

– Ayurvedische massage - Anand Opleidingen*
– Ontspanningsmassage - Anand Opleidingen*
– Klassieke massage - Anand Opleidingen*
– Cursus Meditatie - Anand Opleidingen*
– Cursus Intuïtie - Anand Opleidingen*
– Stoelmassage - Wellness Academie
– Pedagogisch natuurcoach - Thee met Koekjes
– Docentenopleiding Deugdenyoga - Dolfijn Wellness
*gebundeld in de opleiding Wellness Masseur

Verhalen
met aandacht.

Daarnaast deel ik ook graag verhalen. Serieuze verhalen over het belang van rust en ontspanning, maar ook verhalen die je doen lachen of aanzetten tot nadenken. Maar altijd verhalen met aandacht.