Tip 2: Schoon je Social Media op

Marije VerstratenselfcarenovemberLeave a Comment

Ontvolgen social media

Zoals sommige mensen ons kunnen inspireren en enthousiasmeren, kunnen andere het tegenovergestelde teweeg brengen. Misschien herken je dit: op Instagram ben je ooit begonnen met het volgen van iemand waar je tegenop keek. Je merkt alleen dat steeds wanneer je posts van diegene voorbij ziet komen je onzeker wordt over jezelf, er jaloerse gevoelens opkomen of je bent het totaal niet eens met wat iemand schrijft en wordt spontaan chagrijnig.

Ontvolg wie je niet inspireert

Daar gaat tip 2 van de #selfcarenovember challenge over. Bekijk je social media eens met een kritische blik, welke mensen of organisaties inspireren je niet meer? Ik daag je uit om die organisaties en personen te ontvolgen.

We groeien allemaal en soms passen bepaalde mensen niet meer bij wie we nu zijn geworden. Dan is het tijd om daar afscheid van te nemen, ook in je social media feed.

Van wie neem je afscheid?

Om een voorbeeld te geven: ik volg op Instagram verschillende yogi’s die mij inspireren. Bij eentje merkte ik dat waar ik het in het begin heel interessant vond dat ze zichzelf in allerlei bochten kon wringen, het me op een gegeven moment heel onzeker maakte.

Iets wat mij heel lang heeft tegengehouden om yogadocent te worden is dat ik niet lenig ben. “Hoe kan ik ooit yoga docent worden als ik dat niet kan?” was een gedachte die steeds bij me op kwam. In plaats van ge├»nspireerd of gemotiveerd, raakte ik gedemotiveerd. Nou doe ik dat natuurlijk allemaal zelf, ik kan ook denken “hartstikke handig dat je met je grote teen bij je neus kan. Good for you!”. Maar dat lukte me niet, dus besloot ik haar te ontvolgen en op zoek te gaan naar yogi’s die een diverser beeld laten zien. Die bijvoorbeeld laten zien welke andere opties er zijn voor een houding en wat meer uitdragen dat yoga voor iedereen is.

Misschien dat die yogi over een tijdje weer wel past, en ik er anders tegenaan kijk. Dan kan ik altijd de beslissing nemen om me weer door haar te laten inspireren.

Bekijk van tijd tot tijd weer even wie je om je heen hebt verzameld als inspiratiebronnen en kies steeds weer opnieuw wie er bij je past.

Ik ben benieuwd hoe het je vergaan is, zo’n opschoonactie is niet altijd makkelijk. Deel het in de comments!

Heb je eerder tip 1 gemist of wil je ‘m nog eens teruglezen? Je vindt ‘m hier:
Tip #1: Laat je inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *