Tip 8: Doe iets nieuws

Marije VerstratenselfcarenovemberLeave a Comment

nieuwe dingen doen in Den Haag

Dit is wat nieuwe dingen doen betreft best een raar jaar. We worden namelijk constant geconfronteerd met nieuwe dingen: een mondkapje dragen op veel plekken, anderhalve meter afstand houden, maatregelen die om de zoveel tijd veranderen en waar we ons aan aan moeten passen. Dus misschien denk je nu wel “ik doe al genoeg nieuws, klaar!”

Over deze nieuwe dingen hebben we namelijk niet zoveel controle, het is iets waar je mee om moet leren gaan en niet iets nieuws dat je zelf hebt gekozen. De nieuwe dingen waar ik het over wil hebben zijn dingen die je stiekem best zou willen doen, maar waarvoor je net even dat zetje nodig hebt om uit je comfortzone te komen. De nieuwe dingen die je helpen groeien en die je plezier geven.

Eerste keren

Als kind kom je constant “eerste keren” tegen: de eerste keer naar school, van de hoge duikplank, zonder handen fietsen en verliefd worden. Naarmate we ouder worden komen we dit soort momenten minder vaak tegen. Terwijl het eigenlijk heel goed is om af en toe iets te doen wat je nog niet eerder hebt gedaan. Die momenten kun je dus zelf creëren, door jezelf uit te dagen iets te doen dat je nog niet eerder hebt gedaan.

Voordelen van iets nieuws doen

Om iets te doen dat je nog niet eerder hebt gedaan, moet je soms even je moed bij elkaar rapen. Nieuwe dingen doen maakt je dus dapper!

Daarnaast geeft het je nieuwe energie en het versterkt je zelfvertrouwen. Omdat het spannend is maakt het je ook wakker, je krijgt een gezonde dosis adrenaline. Én het is leuk! Want het mooie van volwassen zijn is dat jij mag bepalen wat voor nieuws je dan zou willen doen!

Het hoeft niet meteen groots en meeslepend te zijn (al stop ik je niet als je dat wel graag wilt). Nieuwe dingen kun je ook bij jou in de buurt vinden, in kleine stapjes zodat de drempel minder hoog is.

Breng een bezoek aan dat leuke winkeltje in de buurt, waarvan je het toch een beetje spannend vindt om er in je eentje naar binnen te gaan. Probeer een sport uit die je al een tijdje wilt proberen. Of maak eens een wandeling door de stad, zonder van tevoren te weten waar je naartoe gaat en zonder je telefoon mee te nemen.

Spannend? Zeker weten! Maar je zult zien dat als je het eenmaal hebt gedaan je een enorme energie boost krijgt en dat maakt die sprong in het diepe de moeite waard.

Wat voor nieuws ga jij ondernemen?

Wil je de vorige tips nog eens nalezen? Je vind ze allemaal terug op de #selfcarenovember challenge pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *