nieuwe dingen doen in Den Haag

Tip 8: Doe iets nieuws

in selfcarenovember

Als kind kom je constant “eerste keren” tegen: de eerste keer naar school, van de hoge duikplank, zonder handen fietsen en verliefd worden. Naarmate we ouder worden komen we dit soort momenten minder vaak tegen. Terwijl het eigenlijk heel goed is om af en toe iets te doen wat je nog niet eerder hebt gedaan. Gelukkig kunnen we die momenten zelf creëren, door af en toe iets nieuws te doen haal je jezelf uit je comfort zone en geef je jezelf ruimte om te groeien.

Voordelen van iets nieuws doen

Om iets te doen dat je nog niet eerder hebt gedaan, moet je soms even je moed bij elkaar rapen. Nieuwe dingen doen maakt je dus dapper!

Daarnaast geeft het je nieuwe energie en het versterkt je zelfvertrouwen. Omdat het spannend is maakt het je ook wakker, je krijgt een gezonde dosis adrenaline. Én het is leuk! Want het mooie van volwassen zijn is dat jij mag bepalen wat voor nieuws je dan zou willen doen!

Het hoeft niet meteen groots en meeslepend te zijn (al stop ik je niet als je dat wel graag wilt). Nieuwe dingen kun je ook bij jou in de buurt vinden, in kleine stapjes zodat de drempel minder hoog is.

Breng een bezoek aan het koffietentje in de buurt, waarvan je het toch een beetje spannend vindt om er in je eentje naar toe te gaan. Probeer een sport uit die je al een tijdje wilt proberen. Of neem eens een andere route naar huis, zonder Googlemaps te gebruiken.

Spannend? Zeker weten! Maar je zult zien dat als je het eenmaal hebt gedaan je een enorme energie boost krijgt en dat maakt die sprong in het diepe de moeite waard.

Wat voor nieuws ga jij ondernemen?

Wil je de vorige tips nog eens nalezen? Je vind ze allemaal terug op de #selfcarenovember challenge pagina

About the Author

Marije Verstraten

Vroeger forens en kantoormens, nu masseur en yoga docent in spe. Maar vooral een meisje van het duin die steeds beter leert hoe leuk het is om te verdwalen. Lees hier meer over mij en Een portie aandacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *