Tip 9: Reflecteer op deze maand

Marije VerstratenselfcarenovemberLeave a Comment

reflecteer selfcare november

Met tip 9 komt er een eind aan de #selfcarenovember Challenge. Een mooi moment om terug te kijken op deze maand. Zo kun je voor jezelf bepalen wat je fijn vond aan deze challenge en waar je vaker tijd voor vrij zou willen maken. Dus zoek een rustig plekje op, pak pen en papier erbij en beantwoord deze vragen:

  • Hoe heb ik deze maand ervaren?
  • Wat neem ik mee?
  • Welke tip vond ik het leukst? Gaf mij de meeste energie?
    Waarom?
  • Wat zou ik vaker voor mezelf willen doen?
  • Wat ga ik doen om dat voor mezelf mogelijk te maken?

Wanneer je hebt bepaald wat je vaker zou willen doen, plan dan voor de komende tijd alvast een aantal selfcare momenten voor jezelf in, block ze in je agenda. Zo krijg je steeds een kleine reminder dat het tijd is voor jezelf en blijf je het hele jaar goed voor jezelf zorgen. Dat is vaak best een uitdaging, dus als je merkt dat het een tijdje wat minder goed lukt wees dan mild voor jezelf, pak je reflecteerlijstje erbij en pak het weer op. En je kunt natuurlijk volgend jaar gewoon weer meedoen met de challenge om jezelf een kick-start te geven.

Wat neem ik mee uit de challenge? Ik heb besloten dat ik mezelf elke maand ga trakteren. Ik maak een “selfcare” potje waarop ik elke maand wat geld stort en kijk iedere keer waar ik op dat moment behoefte aan heb.

Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd hoe jij de challenge hebt ervaren en wat jij vaker zou willen doen voor jezelf. Laat het me weten in comments of via Facebook en Instagram.

Wil je de andere tips nog eens terug lezen? Je vindt ze op de #selfcarenovember pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *