Buikademhaling Beginners yoga

Yoga voor Beginners: Buikademhaling

in YouTube

Ademhalen doen we elke dag, de hele dag door zonder er bij na te denken. We staan er daarom vaak niet bij stil hoe we ademhalen. De kans is groot dat je gedurende de dag vooral hoog in je borst ademhaalt. Een hoge en oppervlakkige ademhaling staat gelijk aan stress, je lichaam staat in de actie stand. Een rustige en diepe buikademhaling daarentegen geeft een gevoel van rust.

De buikademhaling kan je helpen om tot rust te komen en te ontspannen. Je gebruikt en oefent hem tijdens de yogales, maar je kunt de buikademhaling ook in het dagelijks leven inzetten. Op bepaalde momenten, bijvoorbeeld wanneer je zenuwachtig bent voor een presentatie of gedurende de dag, door steeds even in te checken bij jezelf.

Ben jij er klaar voor om deze yoga oefening te leren?

Pak je mat, dan gaan we beginnen!

Voel je vrij om deze video ook met vrienden en familie te delen, en abonneer je op het YouTube-kanaal van Een portie aandacht. Laat je me in de reacties weten wat je van de video vond?

About the Author

Marije Verstraten

Vroeger forens en kantoormens, nu masseur en yoga docent in spe. Maar vooral een meisje van het duin die steeds beter leert hoe leuk het is om te verdwalen. Lees hier meer over mij en Een portie aandacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *