Yoga voor meer Creativiteit

Marije VerstratenYouTubeLeave a Comment

Creativiteit door yoga

Creativiteit wat is dat eigenlijk? Misschien denk je meteen aan kunstenaars en artiesten bij het horen van dit woord. Creativiteit is meer dan dat, het is “het vermogen om iets nieuws te scheppen”. Dat kan een schilderij zijn, maar ook een oplossing voor een probleem dat je hebt of een nieuw idee voor iets dat je wilt gaan doen. In het dagelijks leven zetten we creativiteit vaker in dan je denkt, thuis en op het werk. Bijvoorbeeld wanneer je een nieuw gerecht op tafel tovert, de woonkamer opnieuw inricht of

Nieuwe inspiratie komt vaak op wanneer je hersenen niet bezig zijn met zich druk maken, bijvoorbeeld onder de douche, tijdens het sporten en (daar komt ‘ie)..yoga : ). Creativiteit ontstaat wanneer je ontspannen bent.

Nu kan yoga in het algemeen die ontspanning bewerkstelligen, maar in deze yoga sessie doen we er nog een schepje bovenop, want de yogaoefeningen die we doen stimuleren het tweede chakra, Swadhistana, het chakra waar o.a. onze creatieve energie zich bevindt.

Op zoek naar meer inspiratie? Pak je mat, dan gaan we beginnen!

Voel je vrij om deze video ook met vrienden en familie te delen, en abonneer je op het YouTube-kanaal van Een portie aandacht. Laat je me in de reacties weten wat je van de video vond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *